Båndtvang oppheves i Frogn og Ås

På grunn av store snømengder og streng kulde innførte kommunene ved forskrift ekstraordinær båndtvang med virkning fra og med 5.1.2024. Den siste tiden har mildvær ført til at snømengden har blitt mer normal og det er ikke meldt om streng kulde i tiden fremover. Kommunene vurderer at behovet for ekstraordinær båndtvang ikke lenger er til stede.

Mye snø, kulde og skaredannelse kan resulterer i økt stress på viltet. Vi vil vurdere å gjeninnføre ekstraordinær båndtvang dersom forholdene fremover tilsier det.

Ta ansvar for egen hund!

Vi minner samtidig alle hundeeiere om at hundeloven har et aktsomhetskrav som gjelder året rundt.

Hundelovens § 4 sier at: «Utenom båndtvangstiden kan hunder bare være løse under tilsyn og kontroll som i størst mulig grad forebygger og forhindrer skader på  eller ulemper for mennesker, husdyr, tamrein, vilt eller eiendom». Hunder kan derfor bare slippes løs når de blir fulgt og kontrollert på en forsvarlig måte, slik at de ikke jager vilt som trenger ro etter en hard vinter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.