Dispensasjon for bruk av glyfosat i korn til fôr

Etter en tørr juni og våt juli er det mange generasjoner i kornåkrene, Mattilsynet har derfor 24.08.23 gitt tillatelse til bruk av glyfosat for nedvisning av etterenning og ugras. Dispensasjonen gjelder for hele landet der det er behov, men det er satt noen vilkår. Behandlet korn skal kun brukes til dyrefôr, og det må ikke brukes i åkre til såkorn, med gjenlegg eller fangvekster. 

Hentet fra NLR (Norsk landbruksrådgivning):

Det er kun mulighet for 1 behandling, enten fra tidlig deigmodning (BBCH 83) eller fra BBCH 89 (ca 30 % vann). Legg merke til at vekststadiet gjelder for 1. generasjon.

Det er gitt dispensasjon for alle godkjente glyfosat-preparater. Disse har ulik dosering avhengig av konsentrasjonen av mengde aktivt stoff. Doseringen ved tidligste bruk er 133 ml/daa av en 360-formulering og ved senere bruk 183 ml/daa (360- formulering).

Vedlagt ligger lenke til tilleggsetikett med aktuell dosering.

Tilleggsetikett dispensasjon glyfosat i korn 2023

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.