Kapitalskog

For de som har liten skog – dvs tilvekst under 100m3 så regnes ikke dette som næringsvirksomhet lengre og vi kaller det på fagspråket «Kapitalskog». De som eier en kapitalskog skal føre følgende på sin skattemelding (skattemelding for lønnstakere og pensjonister)

Hvordan skal jeg rapportere kapitalinntekt fra skog?

Svar: Kapitalinntekt fra skog føres direkte i skattemeldingen. Inntekt føres i post 3.1.12 og kostnader i post 3.3.7.

Husk at det er brutto inntekter (salg inkl mva) som skal føres i post 3.1.12 og alle kostnader til avvirking, måleavgift mv inkl mca – inkl trekk til skogfond  som skal føres opp i sum kostnader i post 3.3.7

Når en bruker (tar penger ut fra skogfond) .Fleks planting, så blir plantekostnaden inkl mva da en kostnad og 15 % av beløpet man tar ut av skogfond blir inntekt  som skal tas med i post 3.1.12 det året pengene tas ut .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.