Floghavre 2019

Hittil i juni er det kommet mye nedbør og med forholdsvis kjølig vær, så er det mye fin åker rundt om i Follo. Floghav­re er allerede på gang, og den er lett å finne da all åker står fint så langt.

Manglende bekjempelse og innsats mot floghavren kan resultere i reaksjoner fra Mattilsynet. Follo landbrukskontor kommer også i år til å ta en kontrollrunde fra og med tirsdag 16.juli (uke 29). Vårt håp er da som før, å finne minst mulig floghavre på så få eiendommer som mulig rundt om i Follo. Blir floghavre funnet for første gang på eiendommen i år, så må en planteprøve ( toppen/risla og de 2-3 øverste bladene) leveres hit til Follo landbrukskontor. Planteprøven kan også sammen med utfylt registreringsskjema sendes direkte til laboratoriet som er Kimen Såvarelaboratoriet AS, postboks 164, 1431 Ås, for diagnostisering.

Frierklæring

1 landbrukseiendom er meldt inn for frierklæringskontroll (FRI 1) i år. Her er det viktig å være klar over at det bare kan dyrkes vårbygg eller vårhvete på tidligere funnsted og på skiftene rundt. Brakk på gamle funnplasser godtas heller ikke.

Brenning av floghavre(halm) er tillatt i samtlige kommuner i regionen, men meld i fra til brannvesenet :

Follo brannvesen IKSgjelder for Ås, Frogn, Nesodden, Ski og Oppegård

Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB)gjelder Vestby

Med ønske om en god fortsettelse på sommeren !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.