Rydd nedfallsfrukt!

Nå er det høysesong for epler, plommer og annen frukt i hagene rundt om i det ganske land. Dette er også populært blant skogens dyr. Elg, rådyr og grevling kan alle oppsøke hager med god tilgang på nedfallsfrukt, dette er en enkel og god matkilde nå på høsten.

Dyr som spiser nedfallsfrukt som har begynt å gjære kan bli berusa og oppføre seg merkeligere enn vanlig. Elg på fruktslang vil ofte bli liggende i hagen om den føler seg rar. Dette skaper ofte litt problematiske situasjoner i større nabolag med mange barn og mye trafikk.

Vi oppfordrer til å riste trærne og ta opp frukt fra bakken. Med slike enkle tiltak kan man unngå uønsket besøk av grevling, rådyr og elg.

Enda en god grunn til å samle frukt fra hagen er syltetøy, saft, kaker og desserter. Overskuddet fra din hage kan kanskje noen av disse ha nytte av:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.