BU-prisen 2017 til Haneborg gård i Frogn

Bedriftsutviklingsprisen for landbruket  2017 for Akershus gikk i år til Tomter Mais/Haneborg gård ved Ole Martin Tomter. Prisen deles ut hvert år til utøvere i landbruket med tilleggsnæringer som har utviklet gården på en spesielt prisverdig måte. Det er Innovasjon Norge som deler ut prisen i samarbeid med Fylkeskommune, Fylkesmann og landbruksorganisasjoner. Vinnerne får kr 50 000 og deltakelse i konkurranse med andre fylkesvinnere om en nasjonal pris.

Ole Martin Tomter startet med selvplukk av mais på Haneborg gård og har utvidet med en rekke grønnsakslag og sorter både for selvplukk og salg i gårdsbutikk. Gården har nå hundrevis av kunder og er et svært populært besøksmål, særlig i innhøstingssesongen. Gårdsbutikken tar i mot kunder til over jul. Gården sysselsetter flere personer på heltid og mange ungdommer i tillegg i vekstsesongen.

Vi gratulerer!