Regionalt miljøprogram (RMP) for 2016

Regionalt Miljø Program (RMP) for Oslo og Akershus gjelder for perioden 2013-2016. Regionalt miljøprogram for Oslo og Akershus er utarbeidet av Fylkesmannen i samarbeid med kommunene, Fylkeskommunen og næringsorganisasjonene i landbruket. RMP inngår som en del av Regionalt bygdeutviklingsprogram for Oslo og Akershus. Mer informasjon om RMP finner du på våre hjemmesider eller hos Fylkesmannen.

Regionalt miljøprogram skal gi en målretting av miljøinnsatsen i jordbruket ut over det som oppnås med nasjonale ordninger, og det er et mål å synliggjøre miljøinnsatsen. De viktigste miljøtemaene er;

  • Avrenning fra jordbruket til vassdrag og kyst
  • Riktig bruk av plantevernmidler
  • Kulturlandskap
  • Biologisk mangfold
  • Kulturminner og kulturmiljøer
  • Friluftsliv og tilgjengelighet

Hoveddelen av tilskuddsrammen for RMP, vel 90 %, brukes på tiltak som bidrar til å redusere avrenning fra jordbruket til vassdrag og kyst. RMP- statistikk for 2016 finner du her.

Antall søkere av RMP-tilskudd i Follo er gått ned med 10 søknader fra 2015. Arealer som ikke høstpløyes er likevel nesten likt med foregående år. Dette er bra når man samtidig vet at de ble sådd veldig mye høsthvete høsten 2016. Tilskudd til lett høstharving er samtidig tatt ut av ordningen, og derfor har vi ikke arealdata for dette tiltaket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.