Ikke anbefalt å spise lever fra elg og annet hjortevilt

Mattilsynet tok i høst prøver av en tilfeldig utplukket elgokse (5 år) i Vestbygda i Ås som en del av et overvåkingsprosjekt.

Resultatene fra dette er nå kommet inn og det er funnet noe forhøya verdier av kadmium og kobber i lever, men helt normale verdier i kjøttet (muskelprøve).

 

Mattilsynets anbefaling er at lever og nyre fra elg (og annet hjortevilt) ikke brukes til menneskemat.

Rapport fra prosjektet 2018:

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/minimalt-med-fremmedstoffer-i-kjott?publisherId=10773547&releaseId=17868348

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.